Liljevalchs tillbyggnad invigd

Nyheter

Stockholms stad har byggt ut Liljevalchs konsthall på Djurgården och CSK Projekt har under projektets gång genomfört förbesiktningar och nu i somras genomfördes slutbesiktningen. CSK har tillhandahållit hela besiktningsorganisationen med nio olika discipliner. Den nya tillbyggnaden Liljevalchs+ har nu invigts och innehåller fyra utställningar.

Vi har genomfört flera förbesiktningar under resans gång då väldigt mycket av installationerna har byggts in i betongkonstruktionen, säger Jan Dirmeus, besiktningsman luft på CSK. Det är en väldigt unik byggnad och ett spännande projekt att ha varit delaktig i.

Den nya tillbyggnaden som är ritad av arkitekt Gert Wingårdh består av tre våningar och innehåller utställningsytor, restaurang, butik och entré. Byggnaden är platsgjuten i betong och har en unik utformning – taket består av 166 stycken lanterniner och på fasaden finns en utsmyckning med 6860 stycken bottnar från glasflaskor. Klimatanläggningen och styrning av ljusinsläppet är specialbyggt för att konsten i byggnaden ska ha optimala förhållanden.

Dela:

Läs mer