Projektledning och besiktning av nya Brantingsskolan

Nyheter

Brantingsskolan i Uppsala byggdes år 1958 och under vintern 2018/2019 påbörjades rivningen av skolan för att kunna ge plats för en ny skola. Nya Brantingsskolan planeras att tas i bruk under våren 2023 och har plats för 720 elever i årskurs 4–9. Uppsala kommun skolfastigheter är beställare och CSK Projekt fick ta över rollen som intern projektledare för projektet i slutet av 2020.

CSK Projekt har även uppdraget att besiktiga skolan. Till detta tillhandahåller vi besiktningsmän inom 13 kategorier som ska genomföra förbesiktningar, slutbesiktning och efterbesiktning.

Jättekul att vi tillhandahåller både projektledning och besiktning i detta projekt. Då får vi verkligen visa vår bredd, säger Jonny Strandberg som är projektledare från CSK.

Den nya skolan ska utseendemässigt vara lik den ursprungliga skolan. Två fontäner och en skulptur av Staffan Östlund kallad Soluret ska restaureras och ställas tillbaka. Även en unik väggmålning av Harald Lindberg i den gamla aulan har räddats och planeras att uppföras i den nya skolan.

Dela:

Läs mer