Uppställning av modulskola i Ulleråker

Nyheter

I Ulleråker är uppställningen av en modulskola i två våningar på Emmy Rappes väg i full gång. Uppsala kommun skolfastigheter har beställt modulskolan som ska användas för evakuering av Rosendalsskolan F-6 och andra skolor i närheten som senare kommer att behöva evakuering vid renovering. Skolan ska rymma 210 elever och 20 personal och har ett mottagningskök. Modulskolan ska stå klar för inflyttning till höstlovet 2021.

Parmaco AB levererar modulerna, som är marknadens största moduler med en längd på 15 meter. De tyngsta modulerna väger 17,5 ton och kranen som lyfter dessa väger 150 ton och kräver två förstärka uppställningsplatser.

Det har varit många utmaningar med detta projekt men snart har vi en modulskola på plats, säger Björn Thorell på CSK som är projektledare för moduluppställningen. Vi måste ta särskild hänsyn då vi bygger på ett vattenskyddsområde. Till exempel är alla ledningar i mark helsvetsade, parkeringsytor för maskiner har förseglats med tät duk och vi har särskilda rutiner vid tankning av maskinerna.

Dela:

Läs mer